Bilde av piltilbake
Egen butikk i Strikkeland
I Strikkeland kan du ha din egen butikk. Vi ønsker at alle som ønsker å prøve seg som strikkedesigner får muligheten, det er derfor gratis å opprette butikk i Strikkeland. Det er ikke nødvendig med organisasjonsnummer for å begynne å selge oppskriftene sine i Strikkeland.
Fremgangsmåten for å opprette butikk er å logge inn på brukeren din (eller registrere en bruker om du ikke har), for deretter å gå til siden "Min Butikk". Her kan du skrive inn navnet som du ønsker at butikken din skal hete.
Hvis navnet er ledig blir du sendt videre til en side som heter Stripe. Stripe er vår betalingspartner for trygge transaksjoner. Når du selger en oppskrift havner pengene for salget først hos Stripe. Herfra blir pengene sendt videre til din egen bankkonto. På Stripe sin side blir du bedt om å fylle ut noen felter, vi har en guide her som du kan følge for å se hva som må fylles ut. Når du har fylt ut feltene på Stripe sin side blir du sendt tilbake til Strikkeland.
Du blir sendt til en side hvor du kan legge til informasjon om butikken din. Det er et felt hvor du kan skrive om butikken din, det vises for personer som besøker butikken din. Fra den siden kan du også huke av om du ønsker at MVA skal medregnes i salgene dine.
Butikken din er nå klar og du kan legge ut oppskriftene dine for salg. Minimumspris du kan ta for en oppskrift er 20kr, men du kan skrive inn 0 som pris for å gjøre den gratis. Du får din egen butikklink som folk kan gå inn på for å besøke butikken din.
Når du har butikk i Strikkeland får du tilgang til en side som automatisk regner ut omsetningen din. Du kan se daglig, månedlig, årlig og total omsetning. Disse tallene kan gjøres om til en excel fil ved å trykke på en knapp som er på siden.
Når en kunde kjøper oppskrifter av deg vil Stripe ta 2.4% + 2kr av beløpet for å behandle transaksjonen. Strikkeland tar 5% + 1kr av beløpet for å behandle transaksjonen. Eksempel: Hvis du selger en oppskrift for 50kr tar Stripe 3.2kr, Strikkeland tar 3.5kr og du vil få utbetalt resten av beløpet som er 43.3kr.